luni, 9 decembrie 2019

Campanie de conștientizare 2

”Harta Reciclării”
        
  La data de 9 decembrie, elevii clasei a XI-a B au participat la o activitate de conștientizare, cu tema ”Harta reciclării”, desfășurată în laboratorul de informatică al Liceului Teoretic ”Joseph Haltrich”. 
          Activitatea a fost susținută de domnul profesor Negulescu Mihai, care prin  exemple cotidiene   a explicat nevoia de a reduce, reutiliza și recicla deșeurile generate.            
          Deșeurile nu numai că poluează aerul, apa subterană și solul, ele eliberează în atmosferă CO₂ și gaz metan, care contribuie la schimbările climatice. Cantitatea de deșeuri generate în UE este în creștere, ajungând în prezent la circa 3 miliarde de tone pe an. La nivelul UE, doar 40% din deșeurile menajere sunt reutilizate sau reciclate în prezent.
Reutilizați
- hârtia, folosind mai degrabă spatele unei hârtii folosite decât o foaie de hârtie curată pentru o ciornă sau o listă de cumpărături;
- donați echipamentele electrice vechi funcționale;
- faceți schimb, vindeți sau donați haine, articole de uz casnic de care nu mai aveți nevoie.
Reciclați - baterii, dispozitive electrice și electronice, uleiul ars, cartoane, peturi, plastic gros, sticlă, fier vechi, doze de aluminiu. Reciclarea reduce consumul de energie și volumul de emisii.
          În continuare, elevii au avut ocazia să se familiarizeze cu platforma www.hartareciclarii.ro unde au aflat localizarea celor mai apropiate centre de reciclare din zona orașului Sighișoara.
          Prin intermediul jocului Kahoot, elevii au participat la un concurs, răspunzând la 8 întrebări cu 4 variante de răspunsuri, din care cel puțin una a fost corectă. La final s-au afișat  rezultatele. 
          În urma activității derulate, elevii au fost motivați pentru a-și asuma acțiuni concrete de reducere, reutilizare și reciclare a deșeurilor generate, pentru a utiliza platforma ”Harta Reciclării” și a găsi centrele de colectare selectivă a deșeurilor.


2 comentarii: